Sääntöjä

Beach Volley

Beach Volleytä pelataan 2 vs 2. Pelaajien sijoittuminen kentällä on vapaata, kunhan molemmat syöttävät syöttövuorollaan. Aloitussyöttö syötetään mistä tahansa takarajan takaa. Vastaanotto, kuten muutkin verkon yli tulevat pallot tulee pelata 'kovalla' kosketuksella - siis millä tahansa paitsi sormilyönnillä. Passin saa suorittaa hiha- tai sormilyöntinä. Sormilyönnin tulisi olla puhdas - jos ei onnistu, kannattaa passata hihalla. Verkon yli pallo tulee toimittaa taas 'kovalla' kosketuksella - eli millä tahansa paitsi sormilyönnillä tai jujulla. Toisin kuin lentopallossa, torjunta lasketaan kosketukseksi eli torjunnan jälkeen käytössä on enää 2 kosketusta.

Erät pelataan 21 pisteeseen jos ei muuta ole sovittu. Puolia vaihdetaan 7 pisteen välein.

Beach Volley -kenttä on kooltaan 8x8m. Verkon korkeus on miehillä 243cm ja naisilla 224cm.

Viralliset Beach Volley -säännöt

Oikeat beach volley -säännöt sopivat luonnollisesti niille jotka osaavat beach volleytä tai lentopalloa jo pelata.Viikkokisoissa ei ole tuomareita vaan pelaajat itse tuomitsevat pelejä, joten sormilyöntien puhtaudesta yms. luonnollisesti joustetaan. Etenkin B-sarjassa.
Viikkokisoissa erät pelataan lohkon koosta riippuen 21 tai 25 pisteeseen.
Harrastebiitsi

Harrastebiitsit pelaillaan helpotetuilla beach volley -säännöillä jotta vähemmän pelanneet ja aloittelijatkin voivat osallistua. Alla poikkeukset oikeisiin sääntöihin:

  • Aloitussyöttö suoritetaan alakautta.
  • Verkon yli tulevaa palloa saa pelata sormilyönnilläkin. Hyökätä sormilyönnillä tai jujulla ei kuitenkaan saa.
  • Koska kyseessä on sekasarja, verkon korkeus on n. 224cm.
  • Sormilyönnin puhtaudella ei ole väliä, hyvä yritys riittää!

Harrastebiitsisäännöt sopivat lisäksi muillekin joilla pallon hallinta ja vaikka vastaanotto tuottaa vielä vaikeuksia. Vastaanottovaikeuksiin ja muihinkin tekniikoihin apua saa halutessaan biitsikurssilta.

Harrastepelit voi aloittaa ilman mitään kokemusta tai kurssia. Into riittää.